هر فرد برای تامین انرژی روزانه خود نیازمند دریافت کالری از غذاها می باشد. باید نحوه دریافت کالری به گونه ای باشد که از تمامی گروه های غذایی به صورت روزانه و به مقدار کافی استفاده شود. تنها با این نوع رژیم غذایی می توان علاوه بر داشتن وزنی متناسب، از کافی بودن مواد غذایی و معدنی و ویتامین ها برای بدن اطمینان حاصل نمود.
نان، حبوبات، غلات |
مقدار پیشنهاد روزانه |
نان و حبوبات منابع وسیعی از کربوهیدرات های مرکب برای تولید انرژی هستند.آن ها مقداری از پروتئین، فیبر، مواد معدنی و ویتامین ها را تامین می کنند. این گروه شامل برنج، ماکارونی، گندم، جو، ذرت، گندم، ارزن و چاودار است.نان های سبوس دار و تهیه شده از آرد کامل و غلات کامل و حبوبات ارجح تر هستند. |
بسته به نیاز روزانه هر فرد از حداقل شش واحد تا حداکثر پانزده واحد می تواند مفید باشد. هر واحد از نان و حبوبات حدود ۳۰ گرم و هر واحد برنج پخته ۵۰ گرم است. |
سبزیجات و میوه ها |
مقدار پیشنهاد روزانه |
سبزیجات سبز برگ و زرد رنگ مثل هویج و گوجه منابع خوبی از کاروتن هستند که تبدیل به ویتامین آ می شوند. مرکبات نیز منبع خوب ویتامین ث هستند. این گروه فیبر مورد نیاز را نیز تامین می کنند. |
معمولا چهار واحد و ترجیحا به صورت خام مصرف شود. هر واحد سبزی یا سالاد حدود ۵۰ گرم و هر واحد میوه برابر با مقداری از میوه است که حاوی ۱۵ گرم کربوهیدرات باشد. |
پروتئین ها |
مقدار پیشنهاد روزانه |
این گروه شامل گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، پنیر،آجیل و تخمه و حبوبات می باشد، که منبع پروتئین، ویتامین، آهن و مواد معدنی هستند. |
به میزان دو تا سه واحد مصرف شود. هر واحد گوشت و پنیر یا حبوبات حدود ۳۰ گرم و هر واحد تخم مرغ ۶۰ گرم می باشد. |
لبنیات |
مقدار پیشنهاد روزانه |
این گروه منبع خوبی از کلسیم و ویتامین (ریبوفلاوین) و منابع با ارزشی از پروتئین و موادمعدنی هستند که می توانید از هرکدام استفاده کنید: انواع شیر(کم چرب، شیر تازه یا شیر خشک) و به صورت ماست یا پنیر |
کودکان: ۶۰۰ میلی لیتر نوجوانان: ۶۰۰-۹۰۰ میلی لیتر بالغین:حداقل ۴۵۰ میلی لیتر زنان باردار: ۶۰۰-۹۰۰ میلی لیتر دوره شیرخواری: ۹۰۰ میلی لیتر سنین یائسگی به بعد: حداقل ۶۰۰ میلی لیتر (۲۰۰ میلی لیتر شیر برابر با ۳۰ گرم پنیر یا ۱۵۰ گرم ماست است و هر واحد لبنیات معادل ۲۴۰ گرم شیر یا ماست است) |
البته چربی ها نیز شامل گروه های غذایی می باشند، که معمولا پنج واحد از نیاز روزانه به آنها به طور غیر آشکار در گوشت ها و لبنیات و تخم مرغ و …. وجود دارند. هر ۵ گرم از انواع روغن یا کره معادل یک واحد چربی است.
منبع: دکتر موسی صالحی متخصص تغذیه
یک دیدگاه در “مقدار مواد غذایی مورد نیاز بدن از گروه های غذایی مختلف”-
کیان
(می 21, 2018 - 7:11 ق.ظ)با سلام ممنون بابت مطالب خوبتون عالی بود سپاس